Арестът на Иванчева е скалъпена история, заявиха от община „Младост“

„Десислава Иванчева и нейният екип са единствените хора в София, които се борят за правата на гражданите“, заяви пред журналисти Петър Кърджилов, говорител на Район "Младост" във връзка със задържането на кметицата.

Той каза, че не знае дали разследващите са открили нещо при претърсването в общината, но обясни, че той и колегите му не са били разпитвани.

„Това е скалъпена история, активно мероприятие в стил "Държавна сигурност", защото са засегнати сериозни интереси във връзка с презастрояването. Ние сме подали сигнал за това преди седмици, но засега няма движение по случая", каза Кърджилов.

В същото време на мястото на ареста пред сградата на Министерството на младежта и спорта пристигна адвокат Върбан Върбанов. Той каза, че все още не е разговарял с Иванчева и не знае за какво е задържана. И допълни, че не знае дали ще я представлява като неин защитник. Юристът обясни, че е разговарял с разследващите, които са разяснили, че ще го запознаят със случая по-късно.

„Доколкото познавам закона, от момента на задържането тя има право на адвокатска защита. Отзовавам се по професионална линия, аз съм адвокат. В емоционално състояние е посочила моя телефон“, заяви Върбанов. Адвокатът посочи, че ако клиентката му пожелае, е готов да поеме случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право