Арест за изобличител на кандидат на Макрон

През 2015 г. Пьотър Павленски подпали вратата на централата на руската Федерална служба за сигурност в Москва, за което бе наказан със 7 месеца затвор.

Пьотър Павленски е задържан за инцидент с насилие

Руснакът пусна секс видео с претендента за кмет на Париж

Френската полиция е арестувала руски активист, който пусна в интернет секс видео на кандидата за кмет на Париж от партията на президента Еманюел Макрон, предаде Би Би Си.

Пьотър Павленски е задържан не по случая с разпространеното видео, а заради инцидент с “умишлено насилие с оръжие” на 31 декември м. г., посочиха от полицията.

В петък Бенжамен Гриво обяви, че се оттегля от надпреварата за кмет на Париж заради интимното видео. То бе публикувано в малко известен сайт, заедно със съобщения, които Гриво си разменял с млада жена по мобилния телефон.

Разпространението на записа бе заклеймено от политическите сили във Франция, но въпреки това Гриво се оттегли, като посочи, че семейството му не заслужава подобен тормоз.

Павленски от своя страна обясни, че е пуснал записа, за да изобличи двуличието на политиците и допълни, че Гриво е само първият, когото взима на мушката си. Руснакът е от 2017 г. във Франция, където избяга и поиска политическо убежище, след като в родината си бе обвинен в сексуално нападение. Павленски стана известен, когато през 2013 г. закова тестисите си с пирони за паветата на Червения площад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа