Арест за 4 ченгета, крали бензин от патрулки

Задържани са командир на отделение, огняр, домакин и шефът на участъка в Сухиндол

Четирима служители на Районното полицейско управление в Павликени бяха задържани за кражби на гориво, научи "Труд".

Арестите започнали около 8,30 ч, когато в сградата на полицията нахлули агенти от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Те били придружавани от шефовете на Областната дирекция във Велико Търново и наблюдаващия акцията обвинител от търновската Окръжна прокуратура Мирослав Овчаров.

С белезници били оковани и изведени от сградата командирът на отделение Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и шефът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев.

За групичката ченгета били получени сигнали, че прибират от горивото на патрулните коли. Близо година четиримата били следени и засечени да вършат престъпленията. Нещо повече - далаверите им с бензин за служебните коли дори били заснети от оператори на тв предаването “Господари на ефира” и кадрите ще бъдат използвани като доказателствен материал.

Установено било, че отклоняването на гориво ставало като на местна бензиностанция в резервоарите на патрулките било наливано минимално количество бензин. Останалите литри, които се отчитали по фактури, били сипвани в туби от минерална вода. След това пластмасовите съдове били отнасяни в гараж на полицията, който служел като "гара разпределителна" за задигнатия бензин. Тепърва ще се установява дали краденото гориво е отивало в личните коли на провинилите се служители или са го продавали.

Това са поредните „лоши ченгета”, разкрити в областта. В началото на месеца бяха задържани криминалистите Тодор Алексиев и Адреан Стоенчев, които действали в банда с четирима наркодилъри. През пролетта бе разкрит и полицая, Сюлейман Реджепов от град Елена, снабдявал от склад магазина на майка си с цигари без бандерол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право