Аржентина се огледа в Пеп Гуардиола

Футболната федерация на Аржентина обмисля сериозно възможността да предложи селекционерския пост на Хосеп Гуардиола, мениджърът на „Манчестър Сити“. Според „ТН Депортиво“, шефовете на местния футбол и бизнесмени от страната са готови да предложат 12 млн. евро годишна заплата на испанеца. Идеята е опитният специалист да осъществи нужните взаимоотношения с лидера на тима Лионел Меси. Двамата се познават от престоя им в „Барселона“, където спечелиха на два пъти Шампионската лига.

Само преди два месеца обаче Гуардиола подписа нов договор с „гражданите“ до края на сезон 2020-21. Това може да се окаже пречка, тъй като федерацията на Аржентина не разполага с нужните ресурси, за да плаща и за откупуваща клауза. Освен това „гаучосите“ ще трябва да приготвят допълнителни 10 млн. евро, ако искат да се освободят от досегашния селекционер Хорхе Сампаоли. Аржентинецът отказа да подава оставка, въпреки краха в Русия и поиска допълнително време, за да реализира идеите си.

Спрягани за горещия пост са още Марсело Галярдо, Диего Симеоне и Рикардо Гарека. А легендата Диего Марадона предложи услугите си напълно безвъзмездно.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят