Аржентинска полицайка накърми недохранено бебе, повишиха я

Аржентинска полицайка, която собственоръчно накърми недохранено бебе, стана хит, след като снимката й беше качена в интернет и дори получи повишение.

Селесте Аяла била на смяна, осигурявайки реда в местна детска болница, когато чула бебешки плач. Оказало се новородено, прието в лечебното заведение поради недохранване.

Тъй като самата тя наскоро станала майка, дамата под пагон, предложила на лекарите да го нахрани и те й позволили. Нейн колега обаче я заснел и публикувал фотоса в социалните мрежи. За кратко време снимката била споделена повече от 100 000 пъти.

По стечение на обстоятелствата, случката станала на 14 август, денят в който полицията в Аржентина отдава почит на дамите в своите редици.

Местни медии съобщават, че бебето е едно от шест братя и сестри, всички страдащи от недохранване.

Заради решението си Аяла е повишена от офицер в длъжност, а на церемонията министърът на сигурността в провинция Буенос Айрес, Кристиан Ритондо, заяви:

"Искахме да ви благодарим лично за този жест на спонтанна любов, който успя да успокои плача на бебето. Това е полицията, с която сме горди, полицията, която искаме".

"Забелязах, че е гладен и слага ръчичката си в устата. Затова помолих да го гушна и да го нахраня", разказа самата Селесте Аяла. "Това беше тъжен момент. Сърцето ми плачеше, докато го гледах така. Обществото трябва да е по-чувствително към проблемите, засягащи децата. Това не може да продължава да се случва".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл