Ариана Гранде - Подсладителката

Младата поп сензация Ариана Гранде в момента преживява най-успешния си период като звезда и изпълнител, въпреки че преди малко повече от една година в терористична атака на неин концерт в Манчестър загинаха двадесет и двама души. Само през последната седмица певицата бе обявена за “Жена на годината” от престижното списание “Билборд”, а най-новото й парче Thank you, next (”Благодаря ти, следващият”) е слушано рекордни пъти в интернет.

Последният сингъл на талантливата изпълнителка, който ще бъде част от нов албум със същото име, моментално се изкачи до върха на класациите за продажби и слушания в интернет. В песента Гранде възпява бившите си и коментира връзките с мъжете, с които е била последно, споменавайки ги поименно. Тематиката на Thank you, next буквално завладя интернет пространството и милиони потребители на социалните мрежи създаваха свои версии на текста, също изпращайки благодарности към бившите. Популярността на парчето очаквано е отразена в музикалните класации, а с него Гранде е на път да достигне нов връх в кариерата си - №1 сингъл в САЩ, Великобритания и Канада едновременно.

Успехът на песента е изключително впечатляващ на фона на това, че само преди по-малко от три месеца Ариана пусна своя дългоочакван албум Sweetener (”Подсладител”), който оглави класациите в над 10 страни и е основен претендент да спечели няколко награди “Грами”. Името на проекта, съдържащ световните хитове No Tears Left To Cry, God Is A Woman и Breathin символизира желанието на певицата да “подслади” живота на своите почитатели с музиката си, особено след трагедията от миналата година. Обложката на компактдиска пък е на обратно, за да пресъздаде как се е преобърнал светът на красавицата в онзи период.

Но не само терористичната атака прави личността на Ариана Гранде интересна. Нейният любовен живот е широко дискутиран в медийното пространство, тъй като тя не се притеснява публично да се показва с интимните си партньори. Откакто е известна, певицата почти не е оставала без мъж до себе си. Именно в тази посока е другият “удар” за психиката за младата изпълнителка за изминалата година. През септември нейната дългогодишна половинка, рапърът Мак Милър, загива от свръхдоза само месеци след тяхната раздяла. Малко след това Ариана се развежда с годеника си от 3 месеца Пийт Дейвидсън, който според таблоидите “подбутнал” Милър към самоубийство със снимки и видеа от връзката му с Гранде.

Докато преживява любовни разочарования, световноизвестната поп звезда извървява дълъг път, за да изгради кариера. Сексапилната певица е родена на 26 юни 1993 г. във Флорида, САЩ, но е от италиански произход. Започва кариерата си през 2008 г. в мюзикъла “13” на Бродуей, но по-съществени успехи в шоубизнеса постига с ролята на Кет Валънтайн в американския ситком Викторично, излъчван по телевизията за деца “Никелодеон”. Отгледана е почти изцяло от майка си, тъй като родителите й се развеждат докато е дете. Именно тя открива музикалния й талант. Ариана е изключително близка и със своята баба по майчина линия, като на нея първо пуска всяка своя песен, преди да се появи в интернет, включително и най-сексуалните и провокативни предложения.

Първият й албум Yours Truly излиза през 2013 г. и дебютира на първото място в САЩ. В него Ариана смесва поп и арендби, а критиците сравняват вокалните й изпълнения с тези на Марая Кери. Чак с втория си албум обаче 25-годишната красавица успява да се утвърди като истинска поп сензация, която е готова да се нареди сред големите имена в жанра като Кейти Пери, Лейди Гага, Тейлър Суифт, Риана и др. My Everything излиза през 2014-а и в него се съдържат някои от най-емблематичните хитове на Гранде до този момент – Problem, Break Free, Bang Bang, Love Me Harder и One Last Time. До момента албумът е слушан над 3 милиарда пъти в стрийминг платформите, рекорд за жена изпълнител, и получава две номинации за “Грами”.

Въпреки че в този период за Ариана успехите валят един след друг, тя намира начин да ядоса американците и едва не съсипва кариерата си. Причината за това е клипче, в което тя облизва поничка с погнуса, връща я на щанда и казва “Мразя американците, мразя Америка”. След този инцидент тя се превръща във втората най-мразена личност зад Океана след Бил Косби.

Певицата официално се извинява за това поведение и за щастие успява да преобърне представата за себе си през 2016-а, когато издава и третия си албум Dangerous Woman. Той продуцира хитовете Into You и Side to Side и е слушан над 2.7 млрд. пъти в стрийминг платформите. Там творчеството й е слушано над 7.5 млрд. пъти. Видеата й пък са гледани близо 10 млрд. пъти само в ютюб.

 

Конската опашка й е любима

Прическата тип конска опашка, която е популяризирана от френския секссимвол Бриджит Бардо, е сред запазените марки на Ариана Гранде. За всичките години, в които е известна, певицата се е появявала едва десетки пъти с изцяло спусната коса. В останалите случаи опашката задължително присъства в различни вариации. Любимата й прическа дори е възпята и в една от нейните песни – Jason’s Song (Gave It Away).

 

За нея

Гласът на нашето поколение

Ариана Гранде е един от най-великите гласове на нашето поколение. Обожавам моята малка сестра Ари с цялата си душа. Гордея се с нея и с всичко, което е постигнала. Тя е с чисто сърце, откровена и истинска. Хората не разбират как сме толкова близки с Ариана. Това е така, защото и двете си приличаме толкова много по всевъзможни начини. Искрени сме до болка и дори да се скараме с някого, след няколко минути вече сме се сдобрили с този човек, защото сме обичливи. Лоялни сме към близките ни хора и не им обръщаме гръб, когато са в недобър период.

Ники Минаж, рапър и дългогодишна близка приятелка на Ариана

 

Много добра певица

Харесвам Ариана Гранде. По мое мнение тя е доста добра певица. Смятам, че звучи много, много добре в нейните изпълнения на живо.

Кралица Елизабет Втора по време на посещение на пострадалите от терористичната атака в Манчестър

 

Гранде е звезда по свой собствен начин

Ариана Гранде е звезда по свой собствен начин. Никога не се променя според някаква специфична тенденция в музиката или “мода” в индустрията. Сигурна в своите вярвания, тя винаги застава зад своите решения, а това поведение в свят, който много често не приема добре такъв тип увереност от млада жена, е похвално. В момента Ариана създава някои от най-добрите песни в цялата си кариера, а отвъд музиката използва своята популярност да подкрепя и помага на благородни каузи, в които вярва. Абсолютно заслужава титлата “Жена на годината”.

Авторитетното американско списание “Билборд”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица