Армен Назарян уважи първия бал на Съюза на арменците в Европа

 

Двукратният олимпийски и петкратен световен шампион по класическа борба Армен Назарян уважи първия в България благотворителен бал на Съюза на арменците в Европа, който се проведе в неделя вечерта в "Гранд хотел Пловдив".

Пред ВИП-гостите на домакина Артур Хованисян бяха посланикът на Армения у нас Армен Саргсян, почетният консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Исаак Похосян, шефове на арменски организации от цяла Европа, създателят на Двора на кирилицата в Плиска Карен Алекснанян, композиторът Хайгашод Агасян и представители на бизнеса и арменската култура. Балът бе уважен от кмета на Пловдив Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров, който направи дарение за деца в неравностойно положение и без родители и благотворителна цел закупи сребърна писалка с мотиви на Панагюрското златно съкровище.

Губернаторът на Пловдив беше  удостоен с почетно членство в Съюза на арменците в Европа за приноса си за развитие и запазване на културата, езика и националната идентичност на арменците.

"В моя съзнателен живот до мен винаги е имало арменец. Имал съм съученик арменец, приятел арменец в казармата и баскетболен съотборник арменец. От арменеца Гаро Бекирян закупих първите си два автомобила, а във всичките ми фирми също работех с арменци. Просто целият ми живот е свързан с арменците", заяви в словото си по време на бала Здравко Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица