Арнаудова: Към момента нямаме категоричен отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец

Към този момент за нас няма категоричен отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел във Виноградец. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БТВ във връзка със случая, при който собственик на заведение бе застрелян в село Виноградец.

Арнаудова уточни, че обвинението за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет се предполага, че 6-годишно дете неволно е простреляло смъртоносно 47-годишния собственик на заведението, е за извършено общо опасно престъпление, за което се предвижда максимално наказание от 10 години лишаване от свобода.

„Същината на обвинението е неспазване на правилата за сигурност, от което е последвала смъртта на едно лице. Разследването е в сравнително начална фаза, само една седмица е минала от инцидента и са назначени множество експертизи, от които нито една не е изготвена“, посочи говорителят на главния прокурор. По думите й от разпечатките на телефоните на Влайков е установено, че той не е провеждал телефонен разговор с районния прокурор на Пазарджик.

„Но това обстоятелство не е достатъчно, за да сме сигурни дали е имало комуникация между двамата. Затова и прокуратурата е назначила допълнителна техническа експертиза, която да прегледа съдържанието на трите телефона, ползвани от Влайков, защото е напълно възможно да е имало интернет комуникация, която ще бъде установена само след експертно изследване“, отбеляза прокурор Арнаудова.

„Към този момент за нас няма категоричен отговор на въпроса кой е произвел фаталния изстрел“, подчерта тя, като уточни, че този отговор ще може да бъде даден, едва след като има резултати от ДНК-експертизата, която е назначена в частна лаборатория и техническата експертиза, която в момента се изработва.

„Имайте търпение да си свършим работата, за да можем със сигурност да твърдим кой е произвел изстрела. Към този момент доказателствата не са достатъчни“, каза още Румяна Арнаудова. По думите й срещу Влайков през годините е имало други две разследвания, които са били прекратени от районната прокуратура.

„По указания на главния прокурор в момента се извършва проверка на тези постановления на прокуратурата“, посочи тя, като допълни, че ще бъдат положени усилия да се установи дали над Лазар Влайков е разпъван чадър от страна на районната прокуратура. „Към този момент подобни данни и доказателства нямаме“, заяви Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право