Арнаудова: Полагаме усилия бързо да стигнем до извода има ли извършено престъпление или не по случая с Ларгото

Главният прокурор се самосезира по тези данни, които бяха изнесени на пресконференцията от г-жа Елена Йончева. Спецпрокуратурата ще извърши проверката по случая с оглед качеството на лицето, за което се твърди, че е извършило престъпно деяние - тогава зам.-министър, към настоящия момент министър на културата. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова относно изнесените от Елена Йончева данни за афера "Ало, Банов съм", свързана с ощетяване на държавата със 700 000 л ева по проекта за Ларгото на София.

Данните, които са изнесени сочат, според нас на евентуално извършени престъпления по служба и безстопанственост.

"Днес спецпрокуратурата създаде необходимата организация. Бяха определени трима прокурори, които ще стартират проверката. Ще се изземат всички възможни документи. Ще бъдат снети обяснения от всички лица, за които имаме информация, че са запознати със случая", добави тя.

"Прокурорът ще се произнесе въз основа на данни. Ако постъпи сигнал, както заяви госпожа Йончева, записът ще бъде подложен на експертен анализ. От него се надяваме да получим допълнителна информация за това какво се е случило преди 3 години", каза тя.

"Фактът, че главният прокурор се самосезира е достатъчен. Това е законен повод за започване на проверка. Все още не знаем какви данни ще съберем. Полагаме усилия за това да стигнем максимално бързо да извода има ли извършено престъпление или не. По същия начин действахме и след сигнала срещу госпожа Йончева", завърши Арнаудова.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България