„Арсенал“ не иска да играе в турнира

Унай Емери, треньорът на "Севиля".

„Арсенал“, един от фаворитите за спечелването на Лига Европа, не иска да играе в турнира. Това призна мениджърът на лондончани Унай Емери. Треньорът е на мнение, че за развитието на отбора завръщането в Шампионска лига е задължително. Нещо, което не се случва в последните два сезона, в които тимът попадна именно във втория по сила клубен турнир на Стария континент.

„Испанските ми отбори в Шампионската лига бяха „Валенсия“ и „Севиля“ - започна експозето си Емери. - Когато не си сред основните фаворити за трофея, Лига Европа винаги е място, на което можеш да покажеш на какво си способен. В „Арсенал“ наследих отбор, борещ се за трофея в турнира, което обаче не е мястото, на което играчите искат да бъдат. Но все пак то представлява възможност, която не бива да отхвърляме. Да, искаме да играем в Шампионската лига и имаме нужда да бъдем там, но трябва да приемем обстоятелствата - това няма да бъде лесно“.

"Арсенал" си осигури участие в елиминационната фаза на Лига Европа. Това стори и "Челси", който се бори за титлата в Англия. През миналия сезон "артилеристите" отпаднаха на полуфиналите в турнира. Тогава отстъпиха от бъдещия носител на трофея "Атлетико" (Мадрид). Воденият от Унай Емери тим сега победи "Ворскла" (Полтава) с 0:3. Така отборът записа серия от 18 мача без загуба във всички състезания - 14 успеха и 4 равенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят