Артисти отдавна се женят за аристократи

Сватбата на Рита Хейуърт и Али Хан е грандиозна.

Много кинозвезди срещнаха своите принцове и принцеси

Церемонията по бракосъчетанието на наследника на британската корона с американска актриса беше наблюдавана от цял свят в пряк ефир. Това обаче не е неочаквана комбинация, тъй като историята помни много случаи на обвързване на артистизма и аристократизма. Да си припомним пет звезди с афинитет към синята кръв, които за дълго или кратко време са намерили любовта сред благородниците.

Секссимволът и синът на султана

Легенда от средата на миналия век, актрисата и танцьорка Рита Хейуърт, днес сякаш е по-известна като дивата от плаката, с който главният герой в „Изкуплението Шоушенк” прикрива прокопания тунел от затворническата килия към свободата. Новелата на Стивън Кинг, върху която е базиран хитовият филм, се нарича „Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк“.

Любопитен факт е, че според някои изследователи на Рита Хейуърт дължим израза сексбомба, тъй като при ядрените изпитания на атола Бикини през 1946 г. разрушителното устройство било украсено с нейна известна снимка.

Самият живот на дивата заслужава екранизация. Когато е женена за Орсън Уелс, тя среща Али Хан - сина на султан Ага хан III, кръвен потомък на пророка Мохамед и 38-ият по ред измаилитски имам, духовен глава на едноименната шиитска общност. Следват разводите и на двамата (Али се разделя с Джейн Гинес, наследницата на ирландската бира), а на Рита предстои да стане принцеса. Сватбата е по-грандиозна от всяка холивудска приказка. Гостите се радват на около 600 бутилки шампанско и над 50 кг хайвер, а басейнът е пълен с парфюм.

Рита е в пика на своята холивудска кариера, но изоставя всичко, за да следва любовта и щастието, които достигат върха си с раждането на принцеса Ясмин Ага Хан на 28 декември 1949 г.

Въпреки приказката, която по сценарий трябва да продължи до края на дните им, това не се случва. Принц Али Хан настоява Ясмин да бъде отгледана като мюсюлманка, докато Рита настоява детето да расте като нормално, здраво американско момиче с християнска вяра.

Така само след 2 години на актрисата се налага да се раздели с принца и да се върне отново в Америка. Дотогава тя е следвала съпруга си навсякъде - в Южна Франция, в Париж, в Лондон, в Ирландия. Добър като човек, той обаче не разбира семейния живот и живее за партитата, красивите жени и алкохола.

През 1960 г., когато 42-годишната изморена и изхабена актриса с пет развода и наченки на алцхаймер (умира на 68 от болестта) научава за смъртта на Али Хан, тя скръбно казва, че той е бил голямата любов на живота й.

Звездният рейнджър и сръбската принцеса

Американският актьор Каспър ван Дийн е известен с ролята си на Джони Рико в „Звездни рейнджъри”. Баща му бил флотски офицер, а двамата му дядовци - морски пехотинци по време на Втората световна война. Той е потомък на стар род холандски преселници, има шведски, френски, английски и индиански корени. В училище често го наричат „куклата Кен” заради външността му.

Вместо да продължи традициите на старинната военна династия, той предпочита киното. Оказва се, че всички печелят от това – и зрителите, и самият той, защото едва ли кралска особа би обърнала внимание на един от еднаквите войници на плаца.

На снимачната площадка Ван Дийн се запознава с очарователната блондинка Кетрин Оксенбърг, която два пъти в кариерата си играе любимата английска принцеса Даяна. Във вените й тече кръвта на сръбската кралска династия на Карагеоргиевичите, а майка й носи титлата принцеса Елизавета Югославска.

Двамата се женят през 1999 г., имат две общи дъщери. През 2005-а съпрузите се появяват заедно в собствено риалити шоу – „Аз се ожених за принцеса”, което се транслира в САЩ, Великобритания и Австралия. Преди три години бракът им се разпадна.

Красавицата, която на 19 срещна принц

Една от най-желаните холивудски хубавици – Оливия Уайлд, плени сърцата на феновете си с ролите в хитовия сериал „Докор Хаус” и научната фантастика „Трон: Заветът”.

Когато е на 19, тя като в приказките среща принц. И то истински. Тийнейджърката се запознава с Тао Русполи, син на италиански княз, който е по-възрастен от нея с повече от 10 години. След няколко месеца влюбените се женят.

Тао е роден в Банкок, расте в Рим и Лос Анджелис, завършва Калифорнийския университет в Бъркли със степен бакалавър по изкуствата в областта на философията. След осем години брак той и Оливия решават да се разделят по взаимно съгласие, без да обявят мотивите за решението си. Надделява мнението, че двамата са се отчуждили още преди година, след като и без това живеят поотделно.

Оливия обаче охотно разказва пред пресата обидни за Тао подробности от сексуалния им живот и дори след раздялата по думите й преминава през кратки лесбийски връзки. Накрая тя се влюбва в своя колега, актьора Джейсън Съдейкис, а през 2013 г. обявяват годежа си. Сега са щастливи съпрузи, родители на две деца.

„Кралицата на писъка” е истинска лейди

В началото на кариерата си Джейми Лий Къртис е коронована в киносредите като „кралицата на писъка“, тъй като участва в множество филми на ужасите, сред които и „Хелоуин“ (1978). На малцина обаче е известно, че извън снимачната площадка дъщерята на Джанет Лий и Тони Къртис е истинска аристократка.

За свой спътник в живота тя избира през 1984 г. актьора и писател Кристофър Гест. През 1996-а става лейди Хейдън-Гест, тъй като съругът й унаследява от баща си титлата барон.

Това, разбира се, не означава кралски скиптър и държава, но на Кристофър се налага да присъства на заседанията на Палатата на лордовете. За щастие титлата не налага на Джейми никакви ограничения, тя предпочита да не я използва, докато е в САЩ, и с удоволствие продължава да се снима.

Освен с филмовата си кариера, актрисата е известна и като автор на детски книги. Творбата й „Днес се чувствам глупаво, и други настроения, които ме правят щастлива“ става бестселър в класация на Ню Йорк Таймс.

Игрит и Сноу - потомци на монархически родове

Двамата актьори Кит Харингтън и Роуз Лесли станаха много популярни с ролите си в мегасериала „Игра на тронове”. Персонажите им от екрана бяха с кралска насоченост, но и в реалния живот те изобщо не са обикновени хора. Например Кит е потомък на британския монарх Карл II, а семейството на Роуз владее истински замък, който от XV век е резиденция на старинния клан Лесли, кръвно свързан с шотландските владетели. Днес сградата се отдава под наем и всеки материално осигурен човек може за няколко дни да се почувства, ако не монарх, поне стража на Уинтърфел.

Искрите между 31-годишния актьор и звездата от „Имението Даунтън“ пламват по време на снимките на втори сезон на „Игра на тронове“. Те обявяват официално годежа си на страницата за сватбени анонси на в. The Times през септември 2017-а, а през април т.г. се разбра, че ще се венчаят в средновековен замък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл