Арт инсталация с макети на орли откриха в Цар Симеоновата градина в Пловдив

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и „Eлектроразпределение Юг“ откриваха днес в Цар Симеоновата градина в Пловдив арт инсталация с шест макета на орли в реален размер, монтирани на височина.

Макетите ще останат в зеленото сърце на града под тепетата до 20 юли и представят 6 вида орли, които се срещат в България - царски орел, малък креслив орел, морски орел, скален орел, малък орел и орел змияр, като някои от птиците достигат над 2 метра при размах на крилете. Жителите и гостите на Пловдив ще могат да разгледат макетите, които са монтирани на височина oколо 3 - 4 метра по някои дървета в непосредствена близост до Пеещите фонтани.

Целта е да предостави информация за видовите орли, както и заплахите, пред които са изправени птиците и проектите за тяхното опазване.

На 19 юли (сряда) от 17 до 20 часа всички посетители на Цар Симеоновата градина благодарение на съвременните технологии ще имат възможност да погледнат света през очите на орела и да полетят на крилете му. В деня на събитието, освен изживяването тип „виртуална реалност“ и арт инсталацията БДЗП организира и детска работилница за изработване на оригами на орел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони