Арт салон отваря врати в съдебната палата на Варна

Арт салон ще отвори врати в съдебната палата на пл. "Независимост" във Варна този петък. Инициативата е на Апелативния съд, който е обзавел зоната за изкуство на петия етаж, за да представя творби на млади автори от школа "Дедал". В нея от години безвъзмездно професионални художници и артисти подготвят талантливи деца и младежи в неравностойно положение на възраст от 8 до 25 г.

Ежегодно школата приема над 100 курсисти по изобразително изкуство, фотография, кинематография, актьорско майсторство, графичен и уебдизайн. Създаването на арт пространството е резултат от подписания преди месец Меморандум за партньорство между Апелативния съд и "Дедал".

Първият автор, който ще гостува на изложбения салон в съда, е 24-годишната възпитаничка на школата Анета Иванова. Тя ще подреди 19 свои фотографии - ефирен микс от потрети и абстрактни форми, обединени под мотото "Ода за всичко". Това е поредния социален ангажимент, който институцията поема в подкрепа на младите хора, а експозиционната площ в палатата ще е постоянна, уточниха от пресцентъра на Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони