Архитектурни шедьоври оживяват в косите на дамите

Фризурата „Колизеум“ излъчва предизвикателство и величие

Стилисти от 8 мегаполиса демонстрират у нас най-екстравагантните прически за сезона 

По време на ХІХ международен фестивал на прическата и красотата бяха показани най-новите вдъхновения във висшата мода. Архитектурни шедьоври като купола на Ватикана и Колизеума оживяха върху косите на десетки дами, участвали в тазгодишния форум Sofia Hair Fashion Show.

Авторът на екстравагантната колекция е артистичният стилист от Милано Саверио Палма. Неговите творения включват интерпретация на знаменития купол на катедралата „Св. Петър“ във Ватикана от Микеланджело, изработен върху косите на моделите в подходяща геометрия в синьо-сивата цветова гама.

Истинско произведение на изкуството е и коса във формата „Стълбата на Бернини“, която представлява ефектна композиция в микс от червеникавокафяви нюанси, асоцииращи се с едно от емблематичните места в Рим - площад „Испания“ в подножието на стъпалата и фонтана Беркача. По думите на стилиста Плама прическа тип „Колизеум“ излъчва едновременно предизвикателство и величие.

Уникалните фризури са част от нова модна колекция, която включва 10 нови актуални багри. Те носят имената на най-известните градове в Италия.

София е първата европейска столица, в която са представени новаторските екстравагантни прически пред професионалисти и широка аудитория. В двучасовия семинар Саверио Палма обясни по метода „стъпка по стъпка“ техниките на подстригване и начините за смесване на цветовете, с които най-сполучливо се реализират впечатляващите прически от тази колекция.

Освен това столицата се превърна в пресечна точка на модните тенденции при фризурите от осем световни метрополиса. На грандиозното събитие освен прически във формата на впечатляващи италиански сгради бяха показани и актуалните тенденции във фризурите отвъд океана. Как се носят косите в Лос Анджелис и Лондон показаха американецът Скот Фос и колегата му Енцо Буонафине. За ориентирането на посетителите в спецификата на подстрижките в Брюксел се погрижиха фризьорите от „Интеркоафьор Белгия“. Родният талант Йордан Василев направи незабравима атракция с презентация на прическите от София. Като творец с изключителен усет към нюанса и детайлите той бе еднакво прецизен както при изработването на моделите, така и в тяхното показване, коментират експерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл