Архитект оглави столичния зоопарк

От днес зоопаркът в София има нов директор, научи „Труд“. Добромир Бориславов сменя на поста д-р Манол Нейков, който в края на 2014 г. бе избран за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс от Столичната община.

Нейков седна на стола на дългогодишния директор Иван Иванов, който бе уволнен след отравяне на 2 бизона, 3 ягуара, як и камила, но остана на работа като ветеринар в зоопарка.

Конкурсът за нов директор бе официално обявен на 12 септември миналата година.

Той е спечелен от Бориславов, който досега беше зам.-председател на Съвета на директорите на „Софийски имоти“ ЕАД. Името му бе свързвано със скандал през февруари 2013 г., след като столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска отстраняването на тричленния директорски борд и и избирането на нов състав с конкурс заради неправомерни харчове, данни за които бяха изнесени от Георги Кадиев.

Според информацията шефът на общинската фирма Диян Цветков е похарчил около 4500 лв. за представителни разходи. Някои от покупките бяха определени като доста странни - козметика, тиган, надуваеми дюшеци и други.

Последният мащабен проект, по който работеше Бориславов, е новият парк „Възраждане“ в София, който беше официално открит през април.

Добромир Бориславов е на 38 г, по професия е ландшафтен архитект, има и магистърска степен по бизнес администрация. От 2008 г. е член на съвета на директорите на „Софийски имоти“, а по-късно и  негов зам.-председател. В началото на 2012 г. става част и от управата на „Озеленяване“. Член е на гражданското сдружение „Право на избор“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България