Асансьор с дете пропадна в шахтата в Пловдив

Устройството за аварийно повикване не работело, глобяват фирмата с 2000 лв.

Повреден асансьор с малко дете в него пропадна в шахтата в блок в центъра на Пловдив.

В ранния следобед в понеделник 7-­годишното момиченце е заседнало в асансьора, след като той внезапно е рухнал под нивото на първия етаж.

Пловдивският отдел на Агенцията за метрологичен и технически надзор прекрати договора между кооперацията на ул. „Тодор Влайков“ ­ 2 и фирмата „Пролифт Сервиз“, осигуряваща поддръжка на съоръжението, информира БНР.

Детето не е пострадало, но е в тежко психическо състояние, тъй като е престояло над половин час блокирано в затвореното пространство. Родители и съседи са чули виковете му и докато чакат помощ, са го упътвали да натиска аварийното джиесем-устройство, което обаче не е работело.

По-късно техниците от фирмата обяснили, че при пропадането е прекъснато електрическото захранване, а сигнализаторът се е оказал и без акумулаторна батерия. Освен това то няма обхват в бетонната асансьорна шахта, признават от фирмата.

От регионалния отдел на контролната агенция съобщиха, че след като приключи пълната проверка в компанията, тя ще бъде глобена с не по-малко от 2000 лева.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България