Асеновградчани подновиха неделните си протести след 2-месечно прекъсване

След двумесечно прекъсване жителите на Асеновград подновиха неделните си протести, които бяха традиционни за 55-хилядното селище под Асеновата крепост през лятото. Тогава те бяха срещу бездействието на местната и държавна власт срещу циганските безчинства, след като тумба мургави безделници нанесоха побой с камъни и прътове над деца спортисти и техните родители и треньори от клуба по кану-каяк „Асеновец” на 26 юни на язовир „40-те извора” и в района на местната болница.

Асеновградчани подновиха неделните си протести след 2-месечно прекъсване

Сега станимаклии са недоволни, че повече от 4 месеца няма присъда срещу  11-те цигани биячи и от факта, че Районният съд в Асеновград върна делото на прокуратурата заради допуснати процесуални пропуски и отстраняването им. Посочените в разпореждането на магистратите причини бяха, че „в хода на производството са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, касаещи задължителното съдържание на обвинителния акт съгласно нормата на чл.246 ал.2 от НПК”.

Асеновградчани подновиха неделните си протести след 2-месечно прекъсване

Бесни от това решение на съда родители и близки на пострадалите и жители на Асеновград решиха да подновят неделните си протести и шествия в центъра по обичайния си маршрут от паметника на цар Иван Асен Втори през Железния мост над река Чая до сградата на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България