Асеновградчани пропищяха от агресивни улични песове

Жители на Асеновград пропищяха в последните дни от агресивни улични песове и засипаха с жалби и оплаквания общината, пред която в понеделник след 17 часа се събират на протестен митинг. В социалните мрежи призовават всички пострадали или недоволни от "кучешкия терор" да се включат в  протеста, ако искат да не се стигне до смъртни случаи като в други селища.

кучета Асеновград

Станимаклии са в постоянен стрес от скитащите на глутници бездомни песове и то не само в крайните квартали, но и в центъра - край площад "Академик Николай Хайтов", Пожарната, автогарата и жп гарата. От началото на 2017 г. в Община Асеновград са подадени дузина сигнали, сред които и за гонени и дори ухапани от злите песове 10-12-годишни деца.

От градката управа под Асеновата крепост са алармирали за взривоопасната ситуация Зооветеринарния комплекс в Пловдив, с който имат договор за 2017 г., и са настояли за мълниеносна реакция и изпращане на мобилен екип да залови агресивните помияри. От зоокомплекса в Пловдив са обяснили, че кучешкият приют е препълнен, а при минусови температури не може да се извършва анестизиране на песовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони