Асеновград събра над 80 000 евро за лечение на 16-годишен онкоболен ученик

Сумата от 81 302 евро е събрана и преведена по сметките на болница "Сан Хуан де Дио" в испанския град Барселона, където ще се извърши животоспасяваща операция на 16-годишния онколоболен асеновградчанин Синан Мурад, съобщиха организаторите на благотворителната акция "Заедно за Синан". Тя е инициирана от възпитаниците на местната професионална гимназия "Цар Иван Асен Втори", които преди година спасиха живота на болната от левкемия своя учителка Людмила Ангелова, като събраха нужните средства, за да й бъде присаден костен мозък в клиника в Германия.

sinan1111

Сега г-жа Люси, както децата наричат учителката си, се бори за живота на своя ученик Синан. Целият Асеновград се включи в благотворителната акция. Тя отново надхвърлиха чертите на 55-хилядния град под Асеновград и достигна до Хасково и Пловдив, където пари за спасяването на Синан Мурад бяха събирани в няколко училища.

sinan11111

На 16 декември (петък) от 19 часа във Военния клуб в Пловдив ще се проведе благотворителен концерт в помощ на Синан, който днес отлетя за Барселона. Макар че сумата от 81 300 евро за самата операция е събрана, момчето има нужда от още 15 000 лв. за самолетни билети, наем на жилище по време на престоя си в каталунската столица и куп други разходи. Синан чува страшната диагноза преди година - внезапна болка и отток на лявата ръка го праща в детската онкохематология в Пловдив.

Претърпява 24 химиотерапии и 4 операции, но те се оказали безуспешни и останал без една ръка, а наскоро се оказало, че туморът е засегнал и белия му дроб, а единственото спасение е операция в специализирана болница в Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България