„Атака“ внесе възражение в парламента относно промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“

ПП „Атака“ внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ . От партията искат възражението им да бъде разгледано и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. Искането бе внесено от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.- председателя на партията Десислав Чуколов.

На брифинг в парламента проф. Явор Нотев изтъкна сред аргументите за възражението, че промени в ръководството на парламентарната група се правят по предложение на Политическия съвет на коалицията.

Снимки: Пламен Стоименов

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет. Той се състои от трима представители на НФСБ, на „Атака“ и на ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял. Респективно такова предложение не е постъпило. Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, заяви още Нотев. Той посочи, че „Атака“ очаква решение, което да се основава на правилата за работа на парламентарната група, на коалиционното споразумение и на Правилника за организацията и дейността на парламента. Нотев уточни, че такива предложения се внасят с всички членове на групата, каквито не са представени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика