АТАКА връчи 3 стипендии на младежи в Плевен

Без скъпи концерти, без песни, без танци. За разлика от останалите партии, които хвърлят огромни суми за шумни мероприятия, АТАКА реши да помогне на млади българи. От партията дадоха първите три стипендии в Плевен. Връчиха ги зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов и водачът на листата на АТАКА Георги Димов пред Медицинския университет в града. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Ще помагаме на млади и перспективни хора, за да останат тук, в България, да довършат образованието си и да работят за родината. Не да

отиват в чужбина и да мият чинии или да бъдат бавачки на западноевропейски пенсионери”, заяви Чуколов.

„Един от основните проблеми у нас е демографската криза. Младите напускат страната. България остава без младо трудоспособно поколение.

Трябва да задържим точно тази част от българите. Стипендиите от АТАКА са жест към младежите, които искат да учат”, каза водачът на евролистата на АТАКА д-р Георги Димов.

Първата, която получи стипендия, беше Катрин Иванова. Тя иска да запише магистратура в Свищов и призна, че не е очаквала такава помощ.

„Очарована съм от решението на партията да връчва стипендии, с което ни дава надежда”, каза Катрин.

Илиян Стоев сподели, че със стипендията ще продължи обучението си по фармация в Медицинския университет в Плевен.

„Много съм щастлив, че съм един от избраните за тази стипендия. Това е важен жест към младите хора”, каза Георги Атанасов, който е абитуриент и си е поставил за цел да продължи образованието си в университет.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България