"Атака" с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Снимка: ПП "Атака"/ Архив

Във връзка с вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП, АТАКА заявява: Принципите на ПП АТАКА от нейното създаване са били следните: България да бъде колкото се може по-самостоятелна държава в днешния глобален свят; да следва интересите на своите граждани и да ги поставя над чуждите интереси.

Ако партия АТАКА беше избрана да управлява България, щеше да приложи точно тези принципи. По различни причини това не се е случило, но ние не можем да се сърдим на българския народ. Обаче имаме пълното право да питаме всеки, който претендира да управлява, в името на какво иска да управлява.

Тези въпроси сме ги задавали към всички управляващи партии, включително и към сегашните управляващи от ГЕРБ. Не сме получавали задоволителни отговори, но винаги сме се надявали този, който е на власт, да проявява разум. Заради липсата на задоволителни отговори днес ние не сме част от Коалиционния съвет, който управлява страната и взема решения.

В момента има претендент за властта в лицето на БСП. Те внасят вот на недоверие, с който искат падане на правителството и съставяне на ново.

По този повод АТАКА пита:

1. Има ли БСП категоричното намерение да направи минималната пенсия 500 лв., а минималната заплата 1500 лв.?

2. Има ли БСП категоричното намерение да прекрати незабавно концесиите за добив на злато и да е в български ръце?

3. Има ли БСП категоричното намерение да закрие чуждите военни бази у нас?

4. Има ли БСП категоричното намерение да свали санкциите срещу Русия?

5. Има ли БСП категоричното намерение да признае с парламентарно решение геноцида над българския народ по време на турското робство, което АТАКА предлага от 2005 г.?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България