Атакуваха Меси в Аржентина

Лионел Меси не се радва на безпрекословна любов в своята родина. Статуята на мегазвездата на „Барселона“ и капитан на Аржентина бе счупена за втори път през годината в столицата Буенос Айрес. Монументът на играча е срязан през краката, а полицията призна своето безсилие – хулиганите не са заловени.

Не е ясна причината за крайните действия, но не е тайна, че в Аржентина феновете на Диего Марадона недолюбват Меси. За това призна друга легенда на „гаучосите“ преди време – Марио Кемпес.

„Световното първенство без Аржентина и без Меси ще бъде истинска катастрофа“, - заяви Кемпес през октомври, когато тимът още не си бе гарантирал квота за финалите в Русия. - „Единствените, които ще бъдат доволни от това, са феновете на Марадона, които така ще могат да продължат да обясняват, че Меси не е на неговото ниво.“

Скулптурата, създадена от Карлос Бонавиди, бе открита на 28 юни 2016 година, но през януари бе първото й оскверняване.

Очаква се паметникът да бъде преместен в на катедра „Паметници и произведения на изкуството“, където да бъде реставриран.

А на обратното на вандалите мнение е друг бивш виден футболист и треньор – Франк Рийкард. Наставникът, извел „каталунците“ до първи трофей в Шампионската лига лига след „Дрийм тима“ на Йохан Кройф, обяви аржентинецът за Господ.

„В момента съм семеен човек и се радвам да наблюдавам мачовете на „Барселона“ - обясни Рикайрд, чийто последен отбор бе Саудитска Арабия през 2013 година. - „Той (Меси) е Бог за всички, а също така трябва да отдадем значимото на Андрес Иниеста.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят