Ателиетатата на “Easy Art” отново провокират умения, сръчност и много усмивки сред децата на Благоевград

Десетки творчески ателиета са разположени на площад „Македония“, в рамките на Детски панаир. Инициативата е организирана от Фондация „Easy Art“, с председател Станка Желева и подкрепата на Община Благоевград. Проявата, която стартира днес, продължава и утре. Част от заниманията са пренесени в Регионален исторически музей. Панаирът е с вход свободен, а целта е децата на Благоевград да се забавляват чрез творчество.

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детски панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, музика. Има и изграден кът, посветен на българското изкуство, с ателие по калиграфия, уроци по писане на глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Малчуганите могат да посетят и занимания по писане и рисуване с къна. Ателие по роботика също забавлява децата. По традиция малчуганите могат да разгледат отвътре пожарни коли, както и да влязат в ролята на огнеборци.

По време на двата дни, на площад „Македония“ има и съпътстваща музикално-танцова програма, в която взимат участие вокално студио „Фа диез“, танцов клуб „Блясък“, Денс студио „Дежа вю“, клуб по спортни танци „Импулс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони