Атлети в сблъсък на Хайдушката пътека

Надпревара за престиж по пътя на Хаджи Димитър

Звезди в планинското бягане ще участват в скоростното изкачване на Хайдушката пътека в Сливенския балкан. Това е пътеката, по която Хаджи Димитър е пренесъл на гръб мях с 40 литра вино, за да го занесе на другарите си.

Сега по най-стръмния, но и най-пряк маршрут към местността Карандила в планината, ще има сблъсък - заяви Стефан Стефанов, председател на фондация “Стария бряст”, основен организатор на състезанието. Той ще е между известния с постиженията си в планинското бягане Шабан Мустафа и скоростния катерач на Айфеловата кула Кирил Николов-Дизела. С тях ще мери сили и една дама - мегазвездата в бягането Мария Николова, от Сливен.

Дължината на маршрута е 2,8 км, ако се минава най-пряко. Началото е близо до първата станция на лифта, на 279 надморска височина. Хайдушката пътека е с денивелация 599 м и на финала достига надморска височина от 878 метра. В списъка вече има записани 15 мераклии от различни краища на страната. Награди няма да има, участието е за престиж, уточниха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България