Атлетка ще гони медал и заради бас

Александра Начева ще гони медал и заради бас на европейското по лека атлетика за девойки до 20 г. Миналата седмица пловдивчанката спечели сребро в тройния скок на световното в Кения, а от днес ще стартира и на първенството в Гросето (Италия). Освен за коронната си дисциплина тя е заявена и за скок на дължина, където личният й рекорд е 6,03 м, което не я поставя сред фаворитите.

Първият й треньор Ива Пранжева обаче смята, че тя и там има шансове.

Хванахме се на бас с Алекс, че може да спечели медал и в скока на дължина – разкри именитата ни лекоатлетка пред bgathletic.com.. - Казах й, че е реално, а тя: „абсурд” и се обзаложихме на 50 лева.”

Квалификациите за тройния скок са днес, а финалите утре. Надпреварата във втората дисциплина на Александра е през уикенда.

Медал се чака и от детето-чудо Лилия Георгиева, която държи рекордите на България за своята възраст и стана шеста в Найребо. Тя ще бяга на 1500 м.

А Добромир Карамаринов, шеф на родната федерация и вицепрезидент на европейската централа, получи нов отговорен пост. Той ще бъде организационен делегат на шампионата в Гросето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт