"Ауди" изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Федералното автомобилно управление на Германия (KBA) нареди да бъдат изтеглени 127 000 нови модели Audi с дизелови двигатели V6 TDI, заради скандала с изхвърляните изгорели газове, пише Bild am Sonntag.

Съобщава се, че властите във ФРГ са установили в моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 "незаконни механизми за изключване на системата за почистване". Освен това KBA заплашва да забрани продажбата на автомобили Audi A8, произведени преди средата на 2017 г.

Автомобилният концерн Volkswagen, чието подразделение е Audi, е обвиняван в САЩ, че е оборудвал дизеловите автомобили със софтуер, който занижава реалните показатели за изхвърляните вредни вещества. През лятото на миналата година Audi организира безплатна сервизна услуга с цел подобряване на тези показатели за 850 000 автомобили.

До 2 февруари компанията е длъжна да представи на автомобилното управление свои инициативи за това как да се справи с манипулациите. KBA се бори със стратегията на производителите, при която системата за контрол на изгорелите газове работи само при изпитание на автомобилите и се изключва, когато те излязат на пътя.

Източник: БГНЕС

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа