Аутори напуснал "Лудогорец" заради Томанов

Снимка: Спортал

Треньорът Пауло Аутори напуснал "Лудогорец" заради освобождаването на Методи Томанов от поста спортен директор. Това разкри самият наставник. Първоначалната информация, разпространена от Южна Америка бе, че специалистът не е щастлив в България. Оферта от "Атлетико Национал" пък накарала Аутори да поиска да си тръгне още сега. В последствие се оказа, че това не е така. Треньорът даде кратко изявление пред бразилското издание „Глобо“ по повод предстоящата раздяла с „Лудогорец“.

„Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да продължа, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразилец, визирайки освободения Методи Томанов.

Именно бившият играч на ЦСКА е с основна заслуга за селекцията в „Лудогорец“ от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на клуба в българското първенство и на европейската сцена. В Разград феновете спекулират, че незадоволителната селекция, липсата на нови успехи в турнирите и бавното надграждане в клуба довели до раздялата със спортния шеф. Този сезон „Лудогорец“ не успя да прескочи втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като отпадна от унгарския МОЛ (Види) и то без да отбележи гол в две срещи. "Орлите" преодоляха с мъка третия предварителен кръг в Лига Европа, след като отстраниха босненския "Жрински" (Мостар). В крайна сметка отборът влезе в групите на Лига Европа, но в първите 2 срещи допусна загуби. А в предишните си две участия в тази фаза на надпреварата "Лудогорец" имаше едва едно поражение в 12 срещи.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ