Афганистанец пътува вързан за рамата на български тир, краката му стърчат навън

Задържаха български тир, пътувал 400 км на магистралата Рим-Наполи с млад афганистанец, вързан на рамата на превозното средство. Автомобилът е бил спрян на територията на провинция Фрозиноне в областта Лацио, съобщава италианският Gioranale di Sicilia.

Пътуващи към морето забелязали стърчащите крака под тира на млад мъж и сигнализирали на органите на реда. Полицаите спрели тира и развързали афганистанеца, който бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха.

Настани ли го в отделението за спешна медицинска помощ на педиатрична клиника в град Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото. Пациентът се намирал в шок и все още не е проговорил.

Властите разпитали и двамата български водачи, но те твърдят, че нищо не били забелязали и не подозирали за човека, завързан за рамата. Те преминали без проблем на скенера на границата, затова и властите предполагат, че младежът самоинициативно се привързал към превозното средство, докато българите са пили кафе с други сънародници на бензиностанция, преди да се качат на магистралата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят