„Ах, този мюзикъл” събира вечни класики и нови хитове

“Брилянтин” на Рандал Клайзър.

Най-известните заглавия от жанра в кино “Люмиер Лидл”

От 27 януари зрителите могат да видят продукции като “Ах, този джаз”, “Кабаре”, “Брилянтин” и “Исус Христос суперзвезда”

Показват “La La Land” и “Котките” на Том Хопър

Най-запомнящите се мюзикъли от последните 50 години ще могат да видят почитателите на жанра на фестивал в кино “Люмиер Лидл”.

“Ах, този мюзикъл” стартира на 27 януари и до 5 февруари събира шедьоври от жанра, който се смята за разбивач на боксофисите. Сред тях са култови класически заглавия от 70-те години на миналия век като “Ах, този джаз” и “Кабаре” на режисьора Боб Фоси, “Брилянтин” на Рандал Клайзър и “Исус Христос суперзвезда” на Норман Джуисън.

Почитателите на мюзикъла обаче ще могат да се насладят и на най-новите заглавия, сред които притежателя на 6 награди “Оскар” “La La Land”, както и една от най-нашумелите и рекламирани продукции на 2019 г. - “Котките” на режисьора Том Хопър. Мегапродукцията на “Юнивърсъл пикчърс” буди противоречиви мнения напоследък, което е още една причина запалените почитатели на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър да видят най-новата му екранизация в “Ах, този мюзикъл”.

Сред заглавията, които ще може да се видят в кино “Люмиер Лидл”, е и мюзикълът “Романс и цигари” с цяло съзвездие от актьори, сред които Джеймс Гандолфини, Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет. В селекцията е и култовият мюзикъл от 1980 г. “Блус Брадърс” на режисьора Джон Ландис. В него е и една от малкото роли на Кари Фишър в най-силните є години, освен тази на принцеса Лея в “Междузвездни войни”.

Тематичната седмица “Ах, този мюзикъл” продължава традицията за развитие на фестивала Киномания след успешния формат Танц Филм Фест, който представи подбрана селекция от филми, свързани с класическото и модерно танцово изкуство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино