А1 стартира нова интерактивна ТВ платформа в 4K Ultra HD качество

A1 Xplore TV идва с интуитивен интерфейс, персонализирани препоръки и видеотека с хитови филмови заглавия

А1 стартира иновативна платформа за телевизионно съдържание в България – А1 Xplore TV. Новата услуга e революционна за пазара на платена телевизия, като предлага редица подобрения и внедрява нови функционалности, за да превърне гледането на телевизия в специално изживяване.

Със стартирането на услугата A1 ще предложи на клиентите си телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция. Първоначално с A1 Xplore TV ще се предлагат пет ТВ канала в 4К Ultra HD с разнообразна тематика за почитателите на научнопопулярно съдържание, пътуване и лайфстайл, здравословен начин на живот и мода.

A1 Xplore TV идва с улеснено и интуитивно ТВ меню, базирано на приложения, следвайки новата визия на А1 за телевизия. С него търсенето на предпочитано предаване, любим филм или актьор става бързо и лесно без да е необходим преглед на програмата.

С помощта на изкуствен интелект A1 Xplore TV предлага персонализирани препоръки спрямо интересите на зрителя. Така с течение на времето платформата ще извежда на преден план съдържание, съобразено с клиентските предпочитания, като улеснява техния избор и им помага да не изпускат нищо от това, което обичат да гледат.

Специално създадената А1 Видеотека ще включва редица хитови филми от големия екран. По този начин киноманите, които предпочитат удобството на домашната атмосфера, ще имат шанса да гледат най-новите заглавия малко след тяхната поява в киносалоните.

С новата ТВ платформа А1 дава възможност на още повече клиенти да се възползват от най-харесваните интерактивни функции като спиране на пауза, връщане и гледане на минали предавания на над 130 канала и до 7 дни назад. В зависимост от своя план, клиентите на A1 Xplore TV могат да получат достъп до над 210 канала, 63 от които в HD качество.

A1 Xplore TV може да се гледа на смарт телефон или таблет чрез изцяло обновеното приложение за онлайн телевизия – A1 Xplore TV GO. Друга иновация на платформата е фактът, че тя се синхронизира между отделните устройства. По този начин, ако потребителят гледа сутрешен блок на своя телевизор преди работа, когато включи A1 Xplore TV GO на своя смартфон в метрото, ще може да продължи гледането на предаването, от момента, в който е изгасил телевизора у дома.

Новата платформа ще е достъпна за клиентите на А1 България от 1 октомври 2019 г. и може да се заяви както в магазините на компанията, така и онлайн на А1.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии