Баба благодари за спасени 11 100 лв. от бурканбанк

Полицаите хванаха муле с буркан и пачки преди да стигнат до измамниците

Пенсионерка на 79 г. от град Нови пазар изпрати благодарствено писмо до Полицейското управление в града, за да похвали находчиви полицейски служители, които спасили спестяванията й - 11 100 лв. Чрез началника гл.инспектор Веселин Райнов жената отправя благодарности към униформени служители, които задържаха помагач в телефонна измама.

Както "Труд" писа, на 4 януари градът бил атакуван от измамници, а в полицията заваляли обаждания от хора, които обяснявали, че им звънят непознати и се представят за полицаи, които искат помощ за задържане на алмошеници. Тогава целият състав бил изкаран на улицата - пеши полацаи, с коли, включително и с лични автомобили.

Полицейските служители Иван Хаджимарков и Николай Григоров забелязали съмнителен мъж, който непрекъснато говорел по телефона. При проверка открили голямата сума в него и той признал, че е нает от непознат след пусната обява в интернет. Когато бабата била уведомена, че е станала жертва на измама, тя не повярвала на цивилните полицаи. Едва когато видяла и разговаряла с кварталния полицай, се сетила за сценариите на телефонните измамници. Сумата от 11 100 лева вече й е върната. "Пиша и сълзите ми текат. Благодаря Ви момчета, че ви има! Благодаря за човечността и топлото отношение. Винаги съм вярвала и ще вярвам в нашата полиция. Бъдете здрави", пише г-жа Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони