Баба брои пари на измамник да я обере, сега си ги търси

Снимка: Архив

Възрастната жена от Първомай, която брои на телефонен измамник 500 лв., за да отвори сейфа на внука й и да я обере, сега си ги търси от него с граждански иск. Това стана ясно на старата на делото срещу 37-годишния Албенко Методиев и 27-годишния Борислав Димитров в Пловдивския районен съд.

На 8 септември 2015 г. 80-годишната тогава Елена Ангелова била стресирана от телефонно обаждане, че внукът й е останал без един крак след катастрофа и ще загуби и втория, ако не бъдат дадени спешно пари за операция. Така, когато на врата й позвънил Албенко и й се представил за служител на здравната каса, тя го посрещнала с отворени обятия. Обяснила му, че внукът й има фирма и държи парите си в сейф в къщата, и му дала всички налични инструменти, за да го разбие. Сейфът обаче не поддал и тогава жената дала на Албенко 500 лв. и го изпратила до железарията за ъглошлайф. С новия инструмент касата била отворена и Албенко взел оттам 575 760,70 лв. След като той и съучастникът му Борислав Димитров били заловени, възстановили сумата без 55 000 лв.

Фирмата на внука „Марица Логистик сървис“ ЕООД също внесе граждански иск Албенко да й върне невъзстановената част от заграбеното, но той беше отхвърлен. Настояването на Елена Ангелова да си получи 500-те лева обаче ще се разглежда в рамките на наказателното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право