Баба Веселинка: И аз съм жертва на измамници (обзор)

Старицата, използвана като муле, бе пусната под домашен арест

Взела заем, който ще изплаща 5 г.

Баба Веселинка Г. – 79-годишната варненка, която бе задържана, докато прибира пари като муле на телефонни измамници, бе пуснат под домашен арест. Това реши състав на Варненския районен съд.

Както писа “Труд”, нашенски цигани позвънили от Румъния на служебния телефон на варненски прокурор и му поискали 30 000 евро. Магистратът се съгласил и организирал акция за залавянето им. В капана паднала баба Веселинка, когато дошла да прибере плячката на циганите.

“Аз съм невинна, а виновните излизат победители”, заяви старицата и разказа, че също е жертва на мургавите телефонисти. По думите й миналата година тя дала 17 000 евро. “Сега ме излъгаха с други 20 000 лв., които ме накараха да изтегля с договор, че ще хванат извършителя. Трябва да ги плащам още 5 години. Аз се доверих на човек от полицията, не знаех какво има в тези торбички”, вайкаше се старицата. За нея по-страшно от ареста бе, че заради заема ще й удържат месечно по 196 лв. от неголямата й пенсия.

Бабата обаче нямаше отговор защо не е отишла в полицейско управление при истински полицаи, за да им се оплаче от измамите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право