Баба даде 5385 лева и 6 златни монети на алоапаши

Измамниците атакували цяло село, вързала се само баба Цветанка

Банда телефонни измамници щурмуваха масирано в един ден монтанското село Габровница. Повечето от местните старци не се хванали на лъжите на апашите, 77-годишна пенсионерка обаче им харизала всичките си спестявания заедно с няколко златни монети, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Обирджиите се обадили на баба Цветанка Д. в понеделник към 14 часа. По изтъркания вече, но все още действащ сценарий за мнима операция на полицията срещу телефонни измамници, апашите се представили за пазители на реда и поискали от възрастната жена да им помогне да залови мошениците. Те я инструктирали да събере и предаде всичките си пари, но бабата признала, че има при себе си само 500 лева. По заръка на апашите старицата отпътувала за Монтана, където изтеглила от банка спестените си 4885 лева и заедно с останалите пари и 6 златни монети оставила всичко под близък контейнер. Чак като се прибрала на село жената разбрала, че е измамена и обрана.

„Баба Цветанка е бивша книжарка, грамотна жена. Чудно как се е хванала на въдицата на апашите? Те звъняха наред в селото, но никой не им повярва!”, коментираха в Габровница.

„Измамниците се опитаха същия ден да преметнат сума баба и дядовци. Но аз съм ги инструктирал веднага да затварят телефона и да ми се обаждат на мен. Преди няколко дни се опитаха и мен да излъжат, но номерът им не мина!”, заяви кметът на Габровница Борис Цветков, който е бивш армейски офицер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България