Баба ограби градина с пипер в монтанско село

Среднощен грабеж на близо 700 стръка пипер разследва полицията в Лом. 65 годишна жена нахлула в двора на своя възрастна съселянка, оскубала разсада й за чушки и я набила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Земеделският екшън се е разиграл във вторник към 22.20 ч. в село Септемврийци на 35 км от Лом.

65 годишната Стефка Г. прескочила в тъмното оградата на 71 годишната Лиляна Ц. и изтръгнала от лехите й 665 стръка пипер. Бабата, която вече била в леглото, усетила апашкия набег и излязла да брани зеленчука си. Обирджийката обаче не оставила плячката, а се нахвърлила върху старицата, напердашила я и избягала с разсада. Съседка, станала случаен свидетел на среднощната схватка, подала сигнал в полицията и в селото пристигнали група пазители на реда и линейка.

Пострадала баба е била откарана в ломската болница, където лекар я прегледал, оказал й първа помощ и я освободил за домашно лечение. През това време полицаите открили грабителката в дома й със задигнатите купищата пипер. Стефка Г. признала за нападението и предала откраднатите стръкове. Срещу нея е образувано досъдебно производство за грабеж, за което я грозят между 3 и 10 години затвор.

Според местни хора грабежът е станал заради свада между двете жени. Стефка, чието семейство гледа крави, дала преди дни шише с мляко на баба Лиляна, но тя заявила, че е развалено и не го платила. Ядосаната краварка решила да си отмъсти. „Баба Лиляна едва свързва двата края, а и мъжът й дядо Цветан е болен. Гледа повече чушки за прехрана. За нея тази кражба, че и бой отгоре, са тежък удар!”, заявиха съселяни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България