Баба от монтанско село дала 33 000 лева за разваляне на магия

Снимка: Архив

Пенсионерка от монтанското село Доктор Йосифово е станала жертва на измамници, представили се за владетели на вълшебни сили. Под предлог, че ще развалят черна магия надвиснала над близките й, апашите цяла година заблуждавали и притискали бабата и прибрали от нея над 30 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Измамата изплувала наяве в понеделник – 10 декември, когато дъщерята на 81 годишната Анка Д. – П.Д. , научила за тормоза, на който е била подложена старицата и подала сигнал в полицията. Оказало се, че в продължение на година престъпници посещавали бабата и я плашели с твърдения, че нейни близки са под угрозата на страшна магия.

За да развалят прокобата, мошениците искали пари от бабата, а когато тя отказвала, я заплашвали. Така месеци наред апашите изнудвали пенсионерката и задигнали от нея около 33 000 лева.

Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в Монтана започнали разследване и арестували 43-годишния М. З. и 43-годишната С. Г., живеещи в Бойчиновци, които според тях са свързани с измамата. Заподозрените са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

„Изумени сме от случилото се. Баба Анка е много добра и интелигентна жена. Член е на читалищното настоятелство. Нямаме обяснения как се е хванала на въдиците на престъпниците, нито откъде има толкова пари!”, коментираха жители на Доктор Йосифово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право