Баба хвърли от терасата близо 10 000 лв на измамници

Криминалисти от Велико Търново разследват дръзка телефонна измама с близо 10 000 лв. В 13,30 часа в сряда в полицейското управление в старата столица съдействие е потърсила 76-годишна жена.

Пред униформените старицата се ожалила, че същия ден по обяд получила телефонни обаждания от двама непознати. Единият позвънил на домашния й телефон и се представил за полицейски служител. Мошеникът заявил, че има информация, че ще се извърши телефонна измама и е необходимо да съдейства на полицията. За целта трябвало да събере всички налични пари от жилището си, да ги сложи в торба и да ги изхвърли през терасата.

Междувременно на мобилния й телефон на бабата се обадил друг мъж, който я заплашил, че е пред входната й врата и ще влезе да вземе парите й и ще я убие. Жената се изплашила и събрала наличните си средства, които възлизали на 7760 лева и 1050 евро. Поставила спестяванията си в торба и ги изхвърлила през терасата. След това бързо се прибрала, защото „полицаят” я предупредил, че ще се стреля. След като не чула изстрели, възрастната търновка разбрала, че е измамена.

По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право