Баба хвърли 11 000 лева през терасата, за да помогне на "полицаи"

Втори случай в рамките само на два дни с измамени възрастни хора от Перник. Подлъгани от телефонни измамници те се разделиха със спестяванията си, съобщи Дарик.

80-годишна перничанка е измамена със сумата от около 11 000 лева. Приложена й е вече старата, но все още работеща схема с провеждаща се полицейска операция. На телефона й се обадил мъж, който се приставил за служител на МВР.

Заявил й, че в момента се провежда акция по залавянето на телефонни измамници и поискал възрастната жена да събере всички налични пари и да ги предаде като веществени доказателства. Мъжът я "предупредил", че и тя може да стане обект на измама или заплаха от престъпниците.

Изплашената пенсионерка събрала около 11 000 лева, сложила ги в найлонова торба и ги изхвърлила през терасата. По-късно семейството й разбрало, че е измамена и подали сигнал в полицията.

От ОД ма МВР-Перник отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. В дейността си полицията, а и всички останали институции, никога не искат пари на ръка и не ползват подобни услуги от хората.

Младите да говорят с възрастните си родители, баби и дядовци и да ги предупредят за най-честите схеми за телефонни измами и най-вече за тази, при която се представят за служители на МВР, апелират още униформените служители. При всеки съмнителен случай да се подават сигнали на тел. 112 или да се търсят роднини, приятели или познати, препоръчват от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право