Багата след победата: Избрах тактиката с много движения и удари

Много специален момент за мен, да победя един от топ бойците... Чувствам се щастлив“, обяви Благой Иванов, който постигна първа победа в UFC.

На галавечер в Уичита, Канзас в САЩ, българинът спечели срещу опитния американец Бен Ротуел, като и тримата съдии присъдиха успеха единодушно за нашето момче с 29:28 (2:1 рунда). Битката бе равностойна, но българинът имаше леко предимство пред съперника си, който зад гърба си има актив от 36 победи и вече 11 загуби. След срещата Багата бе освиркан от публиката, но резултатът остана непроменен.

„Невероятен мач – продължи Иванов, загърнат с „трикольора“. - Бен е много труден съперник, удря здраво. А пък аз се чувствам конфортно, когато някой ме пресира. Бях подготвен за такъв мач, затова избрах да се движа много и да нанасям удари. Моите удари обаче бяха повече и затова спечелих. Благодаря на семейството си, на близките за подкрепата. Тази победа е и за България!“

В октакона Иванов излезе под звуците на „Притури се планината“ изпълнена от Стефка Саботинова и отново бе загърнат с родното знаме.

„Сега искам да се възстановя, а след това няма значение срещу кого ще се бия – допълни Багата. - Искам да е срещу най-коравите бойци. Затова съм в UFC.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт