Базар предлага книги срещу надеждата Преслав от Дебелец да оздравее

Благотворителен базар на книги събира средства за лечението на малкия Преслав Георгиев от Дебелец. Инициативата ще се проведе на 26 ноември ( събота ) в парк „Марно поле” във Велико Търново. Преслав е на година и девет месеца, с диагноза детска церебрална парализа и се нуждае от средства за лечение в чужбина, за да има пълноценно детство.

„Целта ни е да облекчим семейството на Преслав, за да могат те да положат необходимата грижа за детето, а не да мислят за материалните средства.”, сподели Диана Колева, организатор на благотворителния базар.

Идеята благотворителното събитие да е под формата на базар на книги не е случайна. „Масово хората пренебрегват културата и образованието си, а отварянето на една книга несъмнено е нещо, което може да те откъсне от грозното ежедневие, да ти даде необходимата доза красота и спасение.”, допълни Диана.

Около 50 са книгите, които ще се предлагат на базара. Те са събрани на доброволни начала от хора, които са съпричастни към инициативата. Диана се надява, че до събота бройката на книгите може да се увеличи.  По време на благотворителния базар ще има и кутия за дарения.

„Ако някой почувства нуждата да направи нещо различно в съботния ден с мисълта, че едно човешко същество може да има шанс за по-добър живот – мястото е парк „Марно поле”, от 9:00 до 17:00ч. Разменната монета е надежда, книга за Надеждата...”, обърна се към великотърновци Диана Колева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони