Базата на „Ботев“ (Пд) с името на Дерменджиев

Базата на „Ботев“ (Пловдив) в квартал Коматево да бъде кръстена на името на легендата на "канарчетата" Динко Дерменджиев. Подписка за това е подета в часовете след кончината на великия бивш футболист и треньор.

Чико си отиде от този свят в ранните часове на 1 май след двумесечна борба с последиците от инсулт. Подписката ще бъде внесена за гласуване в общинския съвет в Пловдив.

В момента "жълто-черните" играят домакинските си мачове на въпросната база, защото стадионът им "Христо Ботев" не е готов. По думите на друга голяма фигура на „Ботев“ от близкото минало Петър Зехтински, последната мечта на Дерменджиев е била да види отбора отново в дома му.

„Болницата е много близо, бях там постоянно, лекарите много се грижеха за него – каза Зехтински за „Нова“. - Последната му мечта беше да се направи стадиона на „Ботев“, тръгна си с мисълта за футбола и затова трябва да го запомним всички“.

Николай Киров, треньор на „жълто-черните“, разкри, че Чичко често бил на базата, за да се запознае със състоянието на отбора около срещите на тима.

„Тъгата ми е огромна – каза Киров пред Блиц. - Бяхме много близки в последните години. Поне веднъж седмично Чико минаваше през базата да се видим и да проведем разговори. „Ботев“ и България изгубиха една голяма личност. Аз изгубих приятел и човек, от когото съм се учил...“.

В събота „жълто-черните“ приемат „Левски“ в дерби от Първа лига, като по време на двубоя Дерменджиев ще бъде почетен и от фенове, и от ръководството на домакините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ