„Базел“ да се пази от „скитника“ Кешеру

 

Медиите в Швейцария обърнаха сериозно внимание на нападателя на „Лудогорец“ Клаудиу Кешеру преди срещата на „Базел“ в София от Шампионската лига.

Местното издание „Тагс Вохе“ призна, че румънецът е играчът, който липсва в състава на швейцарския шампион.

Кешеру е сравнен с вандерфогел - мигрираща птица, предвид солидната му визитка, включваща престои във Франция, Катар и България.

Очакванията в страната на часовниците са румънският национал да започне като титуляр и да тормози защитата на „Базел“ от първата минута.

„На фона на 1600-те зрители в Разград през уикенда, сега в София се очаква да присъстват близо 30 000 души, както бе за мача с „Арсенал“, се казва още в публикацията.

Информациите са, че на трибуните на „Васил Левски“ ще има и емисари на „Рен“ и „Гингам“, които ще наблюдават под лупа представянето на Кешеру.

В същото време капитанът на „Базел“ Матиас Делгадо обяви високите амбиции на тима преди срещата: „За съжаление взехме само една точка до момента. Сега ни предстоят два финала, от които искаме да вземем максимален актив и да се класираме в Лига Европа. Можем да играем полуфинал в този турнир. Имаме сили.“

Английският телевизионен гигант „Скай Спортс“ определи „Лудогорец“ като фаворит за третото място в групата. Според медията „орлите“ са в по-добра позиция от швейцарците преди заключителните битки от тази фаза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ