"Байерн" е кралят на Лондон

Футболният крал на Лондон не идва от Висшата лига. Напротив - от Бундеслигата, най-омразното за всеки англичанин първенство. Могъщият "Байерн" превърна британската столица в своя зала за спектакли. И ако финалът в Шампионската лига срещу "Борусия" (Дортмунд), спечелен с 2:1 е мач №1, то баварският терор върху Висшата лига се превръща в пословичен.

Там в последната декада "Байерн" два пъти срази "Арсенал" - 3:1 и 5:1, унищожи "Тотнъм" със 7:2 и сега изпепели "Челси" с 3:0. Към тези успехи с гордост в Мюнхен добавят още един английски съперник, на който са вкарвали 3 гола като гост - "Манчестър Сити" (3:2).

"Дори железните юмруци на Тайсън Фюри да бяха в действие, нямаше да помогнат на "Челси", написа вестник "Дейли Мейл" след мача на "Стамфорд Бридж". "Получихме болезнен урок по футбол, но такова е нивото в елиминациите на Шампионската лига", промълви Франк Лампард, треньорът на "сините". Никога "Челси" не бе губил с толкова голям резултат на свой терен в Европа.

Какво ли си мислят феновете на "Арсенал"? Със сигурност се радват за "Челси" и страдат по Серж Гнабри. Обявеният за ненужен германец по времето на Арсен Венгер тероризира Висшата лига. След четирите гола срещу "Тотнъм" сега дойдоха още два на "Стамфорд Бридж". "Имам много приятели в Лондон и винаги ми е приятно да се връщам тук", намигна на репортерите германският национал. Гнабри е първият футболист, който е вкарал първите си 6 гола в Шампионската лига срещу съперници от една държава. Сега германецът е равен с Луиш Фиго, който през сезон 1999/2000 също вкара 6 пъти като гост в Лондон - на "Арсенал" и "Челси".

Историята обаче сочи, че "Байерн" няма да стигне до трофея. Досега само два отбора са печелили първите си седем мача в турнира - "Барселона" (2002/03) и "Реал" (2014/15), и не успяха да стигнат до титлата. "Не гледаме статистики - отсече Томас Мюлер, нападател на баварците. - Показахме на всички, че трябва да се съобразяват с нас! Целта ни е да направим отново требъл!"

Роберт Левандовски също не остана тих на "Стамфорд Бридж". Първо полякът показа, че не е само консуматор на играта. Лева асистира за головете на Гнабри, а накрая сам вкара третия. Нападателят вече има девет гола на чужд терен само през този сезон в Шампионската лига - изравнен рекорд с Кристиано Роналдо (2013/14). "Благодаря на Леви за пасовете - каза още Гнабри. - Той можеше и сам да вкара головете."

Мануел Нойер пък вече е вратар №4 по мачове в турнира. Стражът игра за 107-и път и изпревари Виктор Валдес. Далеч пред него е Икер Касияс със 177 мача. Но второто място е напълно достижимо за Нойер, защото трябва да гони Джанлуиджи Буфон (123 мача) и Петер Чех (111).

На традиционния купон след мача Карл-Хайнц Румениге, шефът на борда на директорите, почти реши бъдещето на треньора Ханзи Флик. "Всички желаем "Байерн" да играе по този прекрасен начин - каза легендата. - Обичаме да идваме в Лондон от 2013 година, когато тук станахме европейски шампиони. Този град ни дава сили и ни обича. Ден преди мача нашият треньор празнува 55-и рожден ден. Прекрасна възраст! Ханзи, ето ти един малък подарък. Не виждаш какво има в кутията. Вътре има химикалка и листа, които трябва да подпишеш."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят