“Байерн“ задейства план „Завръщането на Пеп“

Байерн“ задейства план да си върне Пеп Гуардиола като треньор от лятото. Това е и причината до края на сезона да се гласува доверие на малко известния Ханзи Флик. Баварците искат да използват ситуацията, че испанският треньор не е доволен от отношението към „Манчестър Сити“ в Англия – особено след последното дерби с „Ливърпул“ (1:3) и неотсъдените две дузпи за тима му. Договорът на Гуардиола е до 2021 година, но от Мюнхен се надяват да може да го разтрогне още следващото лято.

Основна заслуга за подобно завръщане може да има Сера, съпругата на треньора. Дамата не желае повече да живее в сивия Манчестър. А Пеп запази своя луксозен апартамент в центъра на Мюнхен, където живя през трите години начело на „Байерн“. В момента семейството на треньора живее в Барселона, а той е сам на Острова.

Контактите между Гуардиола и баварските босове Ули Хьонес са Карл-Хайнц Румениге са изключително приятелски. Наскоро испанецът дори посетил клубната база и гледал тренировки на Нико Ковач.

Голямата цел на Гуардиола е да спечели отново Шампионската лига, след като го направи два пъти с „Барселона“ през 2009 и 2011 година. С „Байерн“ три пъти поред се спъна на полуфиналите, а с „Манчестър Сити“ - два пъти още на четвъртфинал. Гуардиола виждал по-голям шанс да триумфира в турнира начело на баварците. Освен това феновете на клуба го боготворят.

През миналия сезон Гуардиола безпрецедентно взе трите купи в английския футбол. Но много вероятно е през този да не защити титлата си, а тя да отиде в „Ливърпул“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят