“Байерн“ обявява нов треньор през април

Bayern Munich's CEO Karl-Heinz Rummenigge arrives at Munich's international airport before the team's flight to Barcelona on April 30, 2013. REUTERS/Michael Dalder(GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)

Байерн“ ще обяви новия треньор най-късно до края на април, обяви директорът Карл-Хайнц Румениге. Босът призна, че Томас Тухел е бил един от вариантите, с които е разговаряно. Но бившият наставник на „Борусия“ казал, че вече има договор с чуждестранен клуб.

Няма да допуснем да има хаос в ситуацията – каза Румениге. - Новият ни треньор ще говори немски, това е сигурно.“

Преди гостуването срещу „Севиля“ в Шампионската лига легендарният нападател съобщи, че Хамес Родригес ще бъде откупен от „Реал“ (Мадрид). Колумбиецът дойде под наем за два сезона. Опцията за купуване е на стойност 42 милиона евро. В 28 мача Родригес вкара пет гола и даде 11 асистенции.

Хамес се развива страхотно, особено след идването на Юп Хайнкес – каза Румениге. - Той е един от най-добрите ни трансфери.“

Мануел Нойер вече започна тренировки с „Байерн“ и може да попадне в групата още в някой от следващите мачове. Така вратарският въпрос в клуба става сериозен – Свен Улрайх се представя отлично цял сезон, а може да се върне на пейката.

Куп звезди предупредиха „Байерн“ да не подценява „Севиля“. „Те са на нивото на „Барселона“ и „Реал“, голяма битката ще падне“, каза испанският халф на баварците Хави Мартинес. Вече отказалите се Шаби Алонсо и Мартин Демикелис също очакват двубоите да не са разходка за „Байерн“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят