БАКБ награди зелени проекти с 25 хил. лв.

sdr

Победител е стойка за велосипеди

Българо-американска кредитна банка награди три зелени проекта с 25 хил. лв. в рамките на програмата “БАКБ предизвикателството”. Тя е разработена съвместно от банката и Център “Ринкър” към фондация Bcause. 12 финалисти представиха своите бизнес концепции в пет категории: устойчива градска среда; зелени продукти, процеси, технологии; ефективно използване на суровини или материали и рециклиране; устойчиво земеделие; устойчив туризъм; зелени иновации. 5-месечното предизвикателство е отсяло най-работещите бизнес проекти, а жури в лицето на БАКБ избра най-жизнеспособните идеи на зелените предприемачи.

Иновативна стойка за велосипеди, която заключва автоматично рамка, предна и задна капла на колелото, спечели първата награда на стойност 20 хил. лв. Проектът Streebl на Божидар Христов, цели да улесни колоездачите в столицата и да предотврати кражбите на велосипеди по улиците.

Втората награда в размер на 3000 лв. спечели проектът “Зера”, който разработва решения, които да заменят еднократните пластмасови чаши, чинии и кутии с такива за многократна употреба. На трето място се класира Заралийската занаятчийска работилница за млечни продукти, която ще върне ръчното производство на кашкавал, сирене и мляко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България