Балерини вдигнаха завесата на Volvo XC60

Четири изящни балерини повдигнаха покривалото на новото Volvo XC60 по време на официалната премиера на шведския автомобил на българска земя. Запалени почитатели на марката, клиенти, известни личности и представители на медиите се запознаха за първи път модела у нас на стилно тържество в градинката зад Националната библиотека в София. Най-нетърпеливите купувачи вече са поръчали колата, дори без да са я виждали.

“Този модел ще замени един истински феномен в историята на Volvo – коментира Атанас Фурнаджиев, управител на вносителя “Мото Пфое”. – Девет години след лансирането си настоящото XC60 продължава да бъде най-популярният продукт в портфолиото на компанията.”

Освен с лукс, красив дизайн и високи технологии, новото поколение XC60 излиза и със заявката да бъде най-сигурният автомобил не само на Volvo, но изобщо в своя сегмент. Автоматичната аварийна спирачка е с функции за разпознаване на леки коли, мотоциклети, велосипедисти, пешеходци и животни на пътя. С електронни корекции на курса от волана се предотвратяват сблъсъци, ако автомобилът навлезе в насрещното движение. Volvo XC60 разполага и с функция за полуавтономно движение за кратък период от време.

Освен че е натъпкан с най-модерната електроника, автомобилът е луксозно изработен, просторен отвътре и предлага товарен обем 505-1432 л. Купувачите избират между два дизелови двигателя (190 и 235 конски сили) и два бензинови (254 и 320 конски сили). Върховото изпълнение е Plug-In хибрид със системен ресурс 407 конски сили и преход от 45 км само на ток. Всички варианти са оборудвани с 8-степенен автоматик и задвижване 4х4. Опционално се предлага въздушно окачване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили