Балканска завера срещу „Левски“

Балканска завера ще спира мечтания поход на „Левски“ в Европа. Хърватският вестник „Слободна далмация“ разкри, че „Хайдук“ и „Сутиеска“ вече разменят информация за тактиката на „сините“. Тимът от Сплит има уверението на своите колеги от Черна гора, че при евентуално отпадане от българския отбор, ще получи пълно сведение за слабите страни на тима на Николай Митов.

Унгарецът Матиас Счушчи, видео анализаторът на „Хайдук“, вече е бил в София, за да изгледа победата на „Левски“ над черногорците с 3:1 в първия мач. Очаква се той да бъде и в Никшич в четвъртък за реванша. Неговата задача бе усложнена от факта, че цялата подготовка на „Левски“ бе закрита, а същото важеше и за контролните срещи с „Черно море“ (0:1) и сръбския „Радник“ (1:0).

Изданието публикува и 6 важни точки от играта на „сините“, направили впечатление на хърватите от двубоя със „Сутиеска“.

1 – Жуниор Мапуку, авторът на две от попаденията, е моторът на отбора, но се уморява бързо. Въпреки, че е здрав физически, не може да издържи на пълни 90 минути. За високия си ръст разполага с добра техника.

2 - Младият Антонио Вутов играе отлично с левия крак и може да създава опасности.

3 - „Левски“ иска да контролира владеенето на топката, да диктува ритъма на игра и да успива противника.

4 – Най-важният играч е Роман Прохазка – от него започва всяка атака.

5 – И двамата титулярни централни защитници на тима са десничари, важен детайл, когато треньорите подготвят капани за противника.

6 – Милош Цветкович, десният бек на „Левски“, има афинитет към атаката, но това дава и предпоставки за пробив на противника през неговата зона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ