Балканска звезда катастрофира на път за празник в България

В Лом се веселят с поп и фолк певци, рибен фест и каба гайди

Голямата балканска звезда Амар Гиле претърпя тежка катастрофа на път за празника на Лом – Вяра, Надежда и Любов. Известният босненски певец не е пострадал зле, но заедно с музикантите е в болница, а един от групата е с тежки травми, съобщиха от крайдунавската община.

Инцидентът с младия босненски изпълнител е станал в събота, когато заедно с бенда си той тръгнал за концерт в Лом. В околностите на Белград обаче колата с Амар Гиле и оркестърът му попаднала в автопроизшествие, а един от музикантите бил ранен сериозно. Пътуването било прекратено, всички са транспортирани в болница в сръбската столица, а от мениджърския екип на Амар съобщили в българската община за критичната ситуация и невъзможността той да изпълни ангажимента си.

От ломската управа изказали съжаление за случилото се и пожелали бързо възстановяване на Гиле и приятелите му. 28-годишният Амар Яшарспахич – Гиле, е роден в Босна и Херцеговина и пее от дете, но бляскавата му кариера започва след спечелването на популярния сръбски формат Zvezda_granda през 2013 г.. Той е носител на много награди от конкурси в Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина и Македония и шества по сцените на целия Балкански полуостров, а най-популярните му балади имат милиони гледания в Интернет.

Амар Гиле се занимава и с хуманитарна дейност и е посланик на УНИЦЕФ. След катастрофата с Гиле от Лом спешно поканили за участие в обявения вече концерт друга балканска поп фолк звезда Драган Коич – Кеба. Коич успял да пристигне светкавично и зарадвал с двучасов фолк маратон почитателите на балканската музика. В празничната програма на Лом са включени още концерти на Графа, Годжи и рибен фест с участието на сръбския кулинарен магьосник Майстор Миро.

В понеделник на тържествена сесия на общинският съвет за почетни граждани на Лом ще бъдат обявени покойният емигрант в САЩ д-р Андрей Георгиев, дарил 2,5 млн. долара на гимназия „Найден Геров” и Лом, и лекарят ортопед д-р Тони Георгиев. Вечерта концерт ще изнесе ансамбъл „Българе” с музиканти от оркестър „100 каба гайди”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България